Download Lagu Dewa 19 Satu Hati

On By In Home
Download Lagu Dewa 19 Satu HatiDownload Lagu Dewa 19 Satu Hati

Lyrics to 'Kamulah Satu-satunya' by Dewa 19. Laras hati / Berkelana iris janji / Mengukir bisikan / Bisikan memacu hasrat / Desir-desir mimpi / Isyaratkan legit.

Pada 3 September lalu, pelakon Gol & Gincu yang sensasi telah mengadakan sidang akhbar di The Curve, Mutiara Damansara untuk memberi penjelasan tentang gambar kiss cium mulut dengan pelakon filem Cinta Pertama,. Bagi Budiey, ianya satu tindakan dan pengakuan yang jujur datang dari hati budak baik ini patut dihormati. Ada selebriti yang tak berani nak mengaku. Bukan hanya untuk membersih namanya yang tercalar, namun untuk meluahkan rasa kecewa. Ashraf patut sedar di mana sahaja dia pergi, dia membawa nama selebriti.

Bercinta pula dengan selebriti panas macam Bunga Citra Lestari. Sebenarnya gambar itu dah lama tersiar di media Indonesia. Ashraf berkata, beliau menyedari penyebaran gambar itu di internet minggu lalu selepas dimaklumkan oleh Bunga. Selepas berbincang dengan pihak pengurusan, Beyond Events serta mendapat sokongan keluarga, Ashraf menganggap penjelasan menerusi sidang media tindakan terbaik. Secara ikhlas, isu gambar cium mulut dengan Bunga memang sesuatu yang memalukan Ashraf. “Gambar yang diambil itu merupakan percutian romantik antara saya dan BCL.

Bagaimana Paparazzi boleh mengambil gambar itu, saya sendiri kurang pasti kerana masa itu saya dan BCL berkelah bersama-sama beberapa rakan lain. Memang saya akui tertekan dan kecewa dengan penyebaran gambar tersebut, namun ia memberi satu pengajaran pada saya.

Semua orang membuat silap, jadi saya sedang belajar dari kesilapan! Kami baru kenal 3 bulan (April 2007) apabila bertemu dalam Beat TV. Namun apa yang boleh saya katakan, BCL merupakan gadis yang berjaya memikat hati saya. Kedua ibu bapa kami telah mengetahui hubungan ini, dan mereka semua merestuinya. Di sini saya nak minta maaf pada semua peminat dan sesiapa sahaja berhubung penyebaran gambar itu. Dalam hal ini, memang saya amat berhati-hati namun ia terlepas juga. Saya harap peminat faham dengan situasi ini.” – Berita Harian Apa-apa pun inilah dia cabaran dunia selebriti.

Ini baru Malaysia, dunia yang begitu kecil berbanding dunia hollywood. Ashraf belum fikir pasal kahwin sebab mahu menumpukan dengan program tv Astro. Lagi pun, dia pun macam Erra Fazira dan Engku Imran atau Fasha Sandha dengan Hans Isaac. Tapi yang saya dengar Fasha Sandha sekarang sedang berkawan pula dengan Awie, betul ke? Dan rumours ada kata yang Erra Fazira dan Engku Imran akan bertunang dalam masa terdekat ini.

Erra tengah bersiap sedia nak kahwin dengan Engku Imran selepas raya Aidilfitri nanti. Ura-ura mengatakan majlis perkahwinan akan diadakan pada Disember depan.

Ini kerana keluarga kedua-dua belah pihak merasakan perkara yang baik tidak perlu dilengahkan lagi. Mmm eloklah tu!

Wow!bunga mmg hot. Sma2x hot lah. Tp kan mmg everyone bt benda macam ni skrang.and ini hal mereka dgn tuhan. N mereka bt kat luar malaysia pun. Kesian mereka,dorg pun nk privacy?

Kenapa smpi mcm ni jadi nya?tp kita tak boleh nak slahkan org yg memberi nasihat ni, sbb they care bout our religion, n memberi nasihat antara saudara islam mereka, n diaorg memberi peringatan. So its up to both of them lah, nak berubah or tidak.

Mmg kita xdigalakkan macam ni. Tp atleast mereka tau menghormati Malaysia kan.????paparazzi yg menyebarkan gamba ini yg agak melampau. Suma org memerlukan privacy. N skrang ni,benda ni suma dah lali kita tgk kt mana2.

Tp kita doakan jelah dorg bahagia,n smpi keanak cucu. Apa2 pun kita mind our own business je, ok. Heeeee so harap maaf. Assalamualaikum 🙂 •.

Ahahahahahphewwwwwww eurkk.mmg sgt memalukan diorang nie huh.tak sedar diri bcl n ashraf tak ada maruah tak ada agama kh????uii beb suasana bgtu mmg srnokkk tpi tak pyhh overr sgt kot.bikini knon igt mat saleh membanggakan bdn lu.hahahah sgt rugi ashraf kerna dpt gf begini lelaki sng2 tengok bdn bclRUGI KOO ASHRAFFFURMMM aku sokong laki yg baik utk pasangan baiklaki jahat utk pasangan yg tak baik.kesiannnnn dehh lohh ukan nak jeles tpiii tooo memalukan n tak da maruahhhh.k op kamu dua sedarrrrrrrrrr n tak da jdohh bcl suckk~~~~ •. What’s wrong with you guys.

Its just because they both celebrities its became publics talks. How about hundreds of malaysian people out there messing around.

Just a little kiss make it big issue. Infact he kissing his own girl friend, what u guys care about. There are alot of married men having afare. What about that. Kissing is a way to show love. I’m so suprise infact abit sad how close minded malaysian people. To ashraf and bunga you guys are so romantic and compatible.

Be strong.dont bother some ‘old peoples’ comment. Walaupun dia ni ada cikit berdarah orang puteh, sesungguhnya dia ni tak lah boleh berbawa-bawa ngan style orang barat dia tu dia kena sedar-sedar bahawa agama nya sedangkan c bunga ni pun sama jua agama islam tetapi baik punya dia show dia punya body kan public tak tahu malu ker? Hrm relation mereka sekarang maybe couple @ kekasih well, asraf ni try to be open-minded biarkan girlfrend dia show body dia camtu je.

Tetapi nanti dah kawin, habis retakkkk lah ur relation asraf, dont be so confident to be open-minded satu hari kau memang akan menyesal time bercinta sakan ni memang lah, yang salah itu jadi betul. Yang buruk pun nampak cantik. Segala kelemahan dan keburukkan jadi keistimewaan gajah depan mata pun tak nampak tetapi bila dah kawin nanti, semut nak melintas pun terus dipijak!!! Takkan lah korang berdua ni tak pandai berfikir. Be mature lah, nak bercinta pun do it in the right way lah, if semua orang kat dunia ni ikut style mcm korang habisss lahhhh!!!! Hanccussss selebriti mcm korang ni harus memberi teladan yang baik becos kamu berdua memang lah nampak sepadan dan secocok tetapi kelakuan korang berdua memang memalukan dan tidak sepatutnya dicontohi if tahu sudah salah, jangan lah buat catu walaupun mabuk cinta!

Bukan korang berdua saja yang mabuk cinta kat dunia ni if memang-memang dah tak tahan kawin lah, buat lah apa yang korang nak tetapi keeep it private jangan lah di expose-expose think!!!!!!!!! Me selaku fans asraf terasa teramat-amat sakit ati asraf asraf taubat.!!!! Saya suka gaya kamu!cool!i luv to c ur romantic moments!so dramatic & fantastic!semoga berkekalan jangan smp 3bln shj.don’t k wat others think!we r all the same.ada naluri kebinatangan itu lah id yang dikemukakan oleh sigmund freud dlm teori pkbgn psikoseksual.

Mengikut roger pula manusia itu cenderung utk mencapai kesempurnaan kendiri dan manusia melihat dunianya b’bz dgn orang lain. Itulah hanya ashraf & bunga yang memahami dunia cinta romantikteruskan berusahakahwin cepat2 tau, jgn plak kahwin cepat bercerai pun cepat (sori no theory here)kamu tau ka apa itu cinta romantik.menurut psikologi cinta, cinta romantik adalah cinta yg berasaskan nafsu semata2.cari lah cinta tulen (rujukan – buku falling in love).yg peminat dok mengata aja 2 sedarlah diri.sendiri mo ingat la.manusia x yg sempurna.yg mengata tu lebih teruk lg b’bdg yg d umpat.jd,renung2kan la.menurut dr.fadzilah kamsahsy x ckpini tme puasa tau, x baik mengata org,k.smp jumpa. Woi anymous.knapa kau ni mangkuk ayun sangat???kau x reti ilmu agama ker.bengong sungguh.nk suruh aku ajar kau ker.klau dah rasa x ckup ilmu jgn byk comment sgt.dh ler bahlol.tolol plk 2.ada ker kissing dkatakan x apa.ish2.bengong sungguh.sentuh org pn dh haram.inikan plk kiss.pesanan untuk bunga and ashraf:insaflah wahai manusia anda berada dalam kesesatan.bawak2 ler bertaubat.insaf2lah.ingat2 ler tuhan sama.jgan dok lyan sgat si setan2 sebelah2 kamu.dari rakan semuslim yg sayang dan kasihkan sahabatnya •. 1) KENAPA DNGN DIA ORG NI.???

KN DUA2 ISLAM ADA PATUT PI CIUM RASUL X AJARLH BENDA2 CAM 2. 2) SI ASHRAF PLAK CARILAH POMPUAN YG BAIK CIKIT. NI X, CARI YG SEKSILAH INIKAH CONTOH NK JD ISTERI DN IBU MITHALI. 3) SI BUNGAAPA? SI POMPUAN NI SATU GAK. PI PAKAI TATU KAT BLKG SAPER SURUH?? TATU KAN HARAM DLM ISLAM PAS2 SEKSI, SEKSI SKALI ADA PATUT DIA CKP “MALAYSIA NI KOLOTLAH” (SEBAB X BG BERCIUM) HELLLLOOOWWW!!!!

INDON 2 LG KOLOT. SKURG2 NYA MALAYSIA NI LG MAJU. 4) BUAT PENGETAHUAN TUAN2 SECARA OBJEKTIFNYE KEBNYKKN POMPUAN YG BRLAKON DLM CRITA INDON 2 JAHAT2 BLAKER ADAKAH ANDA PRASAN?? OKLAH AKHIR KATA CRILAH POMPUAN/LLAKI YG BAIK YG BLEH JG KITA AND OUR CHILDREN. X KISAHLAH POMPUAN/LLAKI INDON KE MALAYSIA KE BANGLADESH KE. YG PENTING DIA SEORG YG ANDA PASTI BOLEH MENJG ANDA DAN KELUARGA, TAAT PRINTH ALLAH DAN LAIN2 YG BERTEMPAT OBVIOUSLY, WALAU CAM NE PON HARAP2 KORANG 2 (ASHRAF & BUNGA) AKN HAPPY •. Erkkksiann ashraffaku rasa dia dipergunakan sibunga CINTa tak berapa nak lestari tu.hehehehe!!!sibunga tu tau la macamana POPIARAZI di INDON nu.rasanya dia saje je tu nak perhatian media indon.kesian ashraffkumy ashraff.love makes him really blind.

Their relationship trust me wont be last!!!! Sorry 2 say thattentunya sibunga ni aware of the popiarazi tuhh.!!!i still love u ashraff!!! I know what he did was wrong and people kinda bi**ing is wrong too.i believe that what he did on his own. Tade kene mengena ngan family dia or keturunan dia. What make us think that we are a better human being or keturunanLOVE power no one can resist!!! Sebagai manusia yang hidup dalam masyarakat kita ibarat cermin antara satu sama lain.

Kekadang kita x sedar kta telah mlakukan kesalahan, jadi seharusnya kta sbagai rakan semuslim memberi nasihat kepada rakan yang tersilap langkah. Jadi saya x setuju dengan sesetengah pihak yang mengatakan kita x seharusnya cbuk n jga tepi kain as n bunga ni. Sebenarnya ini bkan menjaga tepi kain org tapi ambil berat antara satu sama lain dengan saling menasihat kerana itu penting untuk kesejahteraan dunia n akhirat. Jadi klu kita lihat sebenarnya perbuatan ashraf ngn bunga ni memang keterlaluan kerana ia menyentuh sensitiviti agama Islam n adab kita sendiri.tolong ler sedar wahai ASHRAF N BUNGA jgan ler terbawa2 pengaruh barat tu sebab awak tu public figure jdi sdikit sbnyak perangai awak 2 org ni jdi ikutan msyarakat kta sbab bnyak mata yg melihat awak 2 orang.sya x mau ler tgok rakyat Malaysia jdi mcam rkyat AS.minta dijauhkan ler.ni pun dh msuk blan ramadhan bulan yg mulia kn so insaf2 lah yer rkan2 ku •. Kepada, Semua umat islam, yang masih mempunyai iman. Takutlah kamu kepada hukum ALLAH SWT. Hendaklah kamu mengharamkan apa yang telah diharamkan oleh Allah dan Meninggalkan segala larangannya.

Semoga Kamu dijauhkan daripada siksaan api neraka dan dilindungi daripada bala yang diturunkan oleh ALLAH SWT kepada umat yang mengingkari arahannya. Kepada ASHRAF dan BUNGA. Sebagai umat islam yang beriman, insaflah dan mohonlah keampunan dengan keikhlasan sepenuh hati kepada ALLAH SWT agar kamu dilindungi daripada kemurkaannya. INGATLAH, Hidup di dunia ini adalah persinggahan sementara dan akhirat nanti KEKAL selama-lamanya. Bukan nak menyokong atau membantah. And I am not a fan of Ashraf. BUT wake up world!!

Dah jadi byk perkara mcm tu. To me up to them lah they wanna kiss or whatever dosa masing2 tanggung sendiri. Akhirat nanti jawab sendiri. Nafsu ni takde org boleh kawalkan tapi diri kita sendiri. Kita sendiri pun blum tentu baik sgt. Takde org yg baik 100%. Baik2 pun ade jahat nye.

Pada siapa yg suka sgt nak mengutuk org tu cermin lah diri dulu. Cuma I think its because they are both artist that is why they always get the public attention.

And why must artist be a good role model? Cuba tgk kat luar tu org yg bukan artist, budak2 remaja zaman skgr ade yg buat lagi teruk. Biaselah don’t deny that now we asian are influence by the west. So ape lah yg korang kecoh2. Artist pun org biase jugak apa lah sgt nak di sanjung2 mereka tu? Yg lebih BERDOSA tu org yg petik gambar ni dan sebarkannya.

Dah takde keje lain ke nak biar hidup org sengsara? Kalaunya pun jangan buat kat khalayak ramai.

Pertama minta ampun dengan allah baru mintak dengan orang awam. Bertaubat sebelum anda ditaubatkan oleh orang ramai.

Tapi memang betul asyraf menyesal berbuat demikian. Perasaan memnyesal itulah yang perlu ada pada diri kita dulu. Asyraf ini baru permulaan,belum ada ikatan ape2 pun jd,,,kawal pemikiran kita dan nafsu kita kita mesti ingat antara awak berdua mesti ade syaitan yang menghasut kamu berdua jadi kamu dah terpedaya dengan hasutan itu sebelum buat ape2 kita mesti ade yang melihat kita dimana saja kita berada iaitu ALLAH S.WT bukan saje ashraf tapi bunga sekali. Who care?cool!!u ol soooo hot!!!

Seorg ISLAM bole ckp “e2 hal mrk dgn TUHAN” seorg ISLAM bole ckp “kul!korg mmg hot!!!”,,, betape bongok nye korg!!! Si asyraf tu,dh la ISLAM, tareti ke nk jage AKHLAK. Mmgaku tau la yg zaman skang ni mcm2 bole jd.

Bkn aku nk blagak baek, tapi igt siket ar, AGAMA laen pandang RENDAH kat AGAMA ISLAM nih dgn sikap KETERBUKAAN asyraf yg mahukan PRIVACY,,bukan kah ALLAH maha melihat?? As a SAUDARA ISLAM,aku cume nk pesan,tinggi mane pon gunong yg kite daki,kite tetap dlm pemeliharaan ALLAH jauh mane pon denai yg kite rentas,kite tetap dlm penguasaan ALLAH. Hanya SIFAT TAKOT n MALU pd ALLAH je yg mampu meletakkn MARUAH diri kite ditempat yg sepatotnye aihhhhntah ar. Tade makne muke ensem kalo pangai cm taikkk,,kn?? *maaf kalo trase,tapi ni komen dr aku. Korg pedulik ape kn??? I jst wana sai a little bitbt mibe a long wan lets go 2 de bttm lne.we r muslim rightr u dare thrw out ur rligion jst bcoz wana live in freely, don u everclose ur eyes and sai.

Wellits a wai we liv 2 day.enjy everthg and PLEASE do make ALLAH angry again. ALLAH has shwn wai tsunami brush all th indosian people. Use ur damn brain and ask ourslf wai indon got that punishmnt jst wan day u can c hundrds indon people scth they lfe.jst bcoz they wana lve like a fcking westrn lfe,,,please don do a sme thng to our MALAYSIA we got a pcful lfe.kep this thng.kep awy for MYSIA b th scnd country to cry 4 a mllion lfe gonesPLEASE DON DO DAT. Dulu saya minat pada ashraftp sekarang x lagiterkejut sangatnaik malu tgok gmbar diorng.mmg diri saya x sempurna tp insyaAllah mudah2an Allah jauhkan saya daripada perkara mcm nicinta?u are wrong Ashrfthat is not love but stupiditysorry to sayingat Allahcintakan Allahbuat sidang media dan beri alasan yang langsung xbleh diterimaitu bukan jujur tapi menaibkan nama sendiri dan keluargabg bunga pula hiasi peribadi sebagai seorang wanitapapepon kite ambik iktibar dari apa yang dah jadi.jgn diulangtapi dibuang jauh2insya Allah •.

Sm ppl said “u’re cool”. “jgn pedulik ape org cakap”.

Kepala badak lu!! Mcmane nk maju agame sndiri leh nk pndng remeh.

Org muslim dh diajar. AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR, KALAU NMPAK KEMUNGKARAN BETULKAN SAMA ADE DGN HATI, LIDAH ATAU PON PERBUATAN.!!!

Ade plak ckap cool cool. Kepale otak lu cool FYI, i’m a girl aged around 13. Budak skul pn leh pikir mane baek n buruk. Org yg da abes skul. X cukup blajar ker????

Haiihh MALLLUUUUU!!!!!!!!!!!!! Mcm-mcm ada la kat dunia ni ropanya. Nak cium boleh. Tapi kene kawin dulu dan tak boleh dibuat dikhalayak ramai. Tak manis dari segi agama dan budaya masyarakat kita. Suami isteri pun kena cium dibilik tertutup.

Jahil atau tak tu kita takde hak nak tuduh-tuduh org. Ya Allah ya Tuhanku, Semoga kau bukakan pintu taubat dihati saudara seislamku untuk menyesali setiap dosa yang dia lakukan dan janganlah dia mengulanginya semula Ya Allah. Pandulah kami kejalan yang kau Redhai Ya Allah. Wei,, x malu ke kiss tpi pntai, dpn org ramai kawen je la,,,, da gtl sgt kew??? Engat la ari akherat org yg sokong dyorang tu da gle,,, so, korunk mmg slalu wat cmtu kt gf/bf korunk la??? X engat ari akherat kew???

Korunk xtaw dose kew???baizura, 47. Jessy, mia mira mama and the others,, takde akal pew???

Pkir arhh korunk leh kte COOL???????? Loving kapel????? Bole blah arh.what the hell u thinking???? Mne agma korunk??? Pkirla sblum kne. Kpda natasha da gtl sgt kew??? Ko taw x,, bf ko tu lekat kat ko smpai skg,,, sbb dy dpt kiss ko hahaha korunk da gtl sgt la,,, bek kwen jew dpt kurangkan maksiat,, malah dpt pahala lgi.

Hahaha aku umur 14 da taw pkir krunk xde ke haaaa?????? P/s: jgn wat maksiat.

Ee tolong la. Saya punya ler terkejut tngok artis malaysia wat macam tu kat tempat yang open. Buat malu je. Tau la awk tu mix omputih nak terbawa2 ke tabiat open mcm kat barat tu. Jangan la nak memalukan warga melayu (malaysia). Kalu dah rase2 tak leh tahan ngan betina c bunga citra lestari minah indon tu yang ntah ape lawanyer ppuan tak malu tu. Dah la awk tu muslim.

Bimbing la c bunga tu pakai yang sopan sikit ke. Kan sedap mata m’mndang. Girlz di sini tak nak komen banyak2. Artis mcm gini wat hilang minat saya TERLALU MURAHAHAN MALUNYERRR •. Jahat ek c bunga kering tu mulut tu ada ansuran ke nak mengata negara yang mengekalkan gaya orang timur adakah patut die persendakan negara kite (MALAYSIA). Berani ko kate negara kami ni kolot dalam bab2 mcm tu.

Kat sini menjaga kesopanan & adab. Lain ler ko tu dah la dari indon ade hati nak ala2 omputih piiirrraaaghh stkat ko nak tunjuk badan kering ko tu. Lawa lagi aku rase ppuan2 yang berkerja kat tepi jalan tu. Jgn ko nak memalukan negara kami dah la wat dosa. Ade hati nak mengata pulak.

Ee geram tau.!!!!!! I stuju dengan u, anti-as. Bak kata pepatah, disebabkan nila setitik, rosak susu sebelanga.

Kalo tak tau apa maksudnya, pandai2lah korang cari kat buku peribahasa. Tapi, kalo kena tsunami pun diorg tak kan insaf lagi. Kena tunggu sampai hari kiamat barulah nak menangis kerana sesal.

No use anymore lah. U only wasting ur time and air mata. Ari cuma nak pesan aje kepada sesiapa yang sokong sgt dengan org yang suka buat maksiat, jihadlah pada diri sendiri. Tahan lah sampai kiamat. Kalo nafsu tuh dah membuak ketika korang berada dalam syurga (alhamdulillah) pi lah tidur ngan bidadari2 syurga yang sibuk layan korang. Kecantikan diorang infinity.

Lebih cantik dari BCL. Kalo tak tahan nafsu kat dunia, kahwin jelah. Tak yah nak katakan bercium, berasrama pun boleh. Tak dosa lak tuh. Salamz.neway.jz nk ckp.pe prasaan tyme bwat cm2?sure rse syok kn.but klu x thn pown.jgn la bwat kt open area.mlunye org rmai tgk.kte nie org islam.byk batas2nye.nk kiss kew or.nikah r luh.perbuatan cmtu trg2 mlanggar hkum syarak,even bwat kt close area.igt kt ne kte skali pown.allah tu ttp ade.peganglh prinsip tu.insyaallah,tyme nk bwat msti pkir 1000x.but.xpe.bwat sspe yg pnah tlanjur especially for ashraf n bunga.msh ade g wktu tuk bertaubat.bertaubatlah dgn taubat nasuha.n den jgn ulang blk tau.insyaallah.sume org mampu tuk berubah.good luck alwayz.n may allah bless u all.:p tata •. MEMALUKAN ORANG ISLAM JE KORANG NIH.Salah pe yang korang wat sebab korang BUKAN MUHRIM!Kalau da gatal sangat, KAWIN larrr!!!itu untuk elak maksiat yang korang wat tu.Murah betul maruah dan harga diri korang.ROSAKKKK!!!tak bley wat idola langsung korang nih. Sume orang de privcy tp bairlah elok ckit perbuatan korang tak kira la di depan atau di belakang kitorang sebab korang tiada ikatan yang sah lagi.

Kalau nak wat sangat tukar agama dan g balik INDON. Sedap gak nama BCR ditukar kepada BUNGA KIAMAT.

Memalukan kaum Hawa. Aku nasihat jer, tak nak dengar sudah!!!Nasihat untuk couple di luar sana juga.Tak salah bercinta tetapi jangan leka bercinta sehingga terlupa apa itu ISLAM. Jangan ISLAM hanya pada nama. Nie pe kes kate orng islam beb. Mengaku islam tpi nk mengamalkan ajaran ye. Peh bo at sdar la wey. Sa2 ag la kan yang si bunga 2 kan mcm lawa jer.

Klo asraf 2 leh r trime ada mix mat saleh tp bunga 2 ENDON semata2. Kahkahkah sedarlah yang anda berdua 2 milik public ngat bagos sgt wat cm2 klo xsabar kawin r wat diam2 orang len xtau wei org indon kate ko cakap kat ibukota biase tp dalam agame luar biase xkisah dia nak watpe janji jgn depan public orang len pun d awek gak xd pun cam 2 asal membuak2 nau cinta diaorg/ org len pun bercinta gak aper yang nak tunjuk2 •. Pela abg ashraf.abg tpu ina ek!!!! Ina xsgka prangai sburuk ni!!! Ina ingat lpas kter break ina hrap abg akn cri wanita yg baek tp ini plak jdnyer.pe nk jd la ni!!! Ina btul2 tkjut bla dpt tau ceter ni. Adam msa 2 ada ngn ina pun tkjut bla dgr brita hangat dr kwn dia.

Ina hrap abg insaflaingt skit kter ni org islam bng. Msa kter kpel dlu ina rsa abgla yg tbaek utk inatp inikn plak jd dsebaliknya!!! Xpela ina hrap abg dpt bbahagia ngn kak bcl. Ina disini akn doakn abg bhagia.ina dh pun bkhwin & sudah msuk taun ktiga di usm penangk stakat ni jela.k semekum. Tepuk dada tanyalah hatijgn menghakimi orang krna kesilapan mereka kerna diri sendiri akn diuji kelak oleh Dia dgn ujian yg tdk terjangka oleh akal manusia.apa yg penting, jalani kehidupan dgn takut akan-Nya, takut akn neraka.manusia tdk ada yg sempurna, semuanya berdosa sejak dri dilahirkan sebab.dunia ini memang penuh dgn dosa nenek moyang keturunan terdahulu.nak salahkan org zaman skrg memang tdk adil.manusia tetap manusia yg dijadikan untuk terus menilai diri sndri untuk lebih dekat kpd Tuhan.

Mulut org memang tdk dpt ditutup.so, “carik2 bulu ayam.tepi kain sendiri jgn pula tercarik” ~end~ •. Ada orang kata si asraf tu tak buat ‘kerja’ ni kat Malaysia sebab hormat kat negara sendiri. Tp saya rasa dia tak buat kat sini sebab takut kene tangkap. Buat kat Malaysia kan lagi senang orang tangkap, sebab tu buat kat Bali. Agaknya dia rasa Buat kat Bali tak de orang tangkap agaknya Buat Asraf dan B.C.Lestari, bukan sahaja kena berhati – hati tapi mesti mengelakkan perkara begini belaku, jangan ikut nafsu sahaja.

Kalau dah tak sabar sangat kahwin la cepat – cepat. Dah kawin, tak de sesapa pun akan buat gosip macam ni. Kalau nak berholiday pun biarlah yang menutup aurat. Biar orang kata kolot, tapi bukan agama. Kok makin ke bawah jadi perkelahian antar negara seh???,,,indonesia dan malaysia,,, wajar ada pro dan kontra tapi yg mesti harus di ingat masing2 pihak ga boleh merasa paling unggul satu sama lain, ga boleh saling benci, saling menghina, saling meremehkan (seperti yg di contohkan oleh komentator dengan nick: ‘Anti Indon’ di atas) karena sesungguhnya hanya Allah-lah yg maha mengetahui siapa sesungguhnya umatNya yg paling baik soal BCL dan Ashraf??? Bukan turut campur masalah mereka,, bukan jg terlalu conservative atau sok suci hanya saling mengingatkan sebagai sesama muslim,,,,, cintaharus-kah di ekspresikan dengan ciuman? No komen tapi nak komen gak apelah nak kecoh susah sangat ke lau tengok owang buat maksiat sendiri mau ingatla perkare buruk jangan la nak hebah makin tambahla fitnah sape yang hebah?

Niha tuan punye blog same je nilai dose kowang yang suke nak menyibok2an diri ngan maksiat orang lain sesungguhnye, menyibok2an diri dalam maksiat same hukumnye ngan menyibokkan diri ngan fitnah cube lau semuenye buat x tau je. Xdelah owang tu jatuh malu pandai2lah die pikir betul ke x ape die buat kat situlah akan adenye kesedaran kecuali, lau die wat dang, and masih nak buat jgk kat sini baru datang nye hukuman bagi mereke dan patutla diadekan undang x boleh buat camtu supaye ape? Kalau xde undang2, ditakuti maksiat tu akan jadi ikutan orang ramai pastu runtuhla sosial jadilah SIAL!! I memang tak stuju 100% perlakuan mereka kat public. But i lagi tak stuju mereka duk mengata/mengutuk lebih2. X semestinya kita x buat camtu kita dah boleh kutuk org!

Ashraf kantoi sbb Allah nak bagi petunjuk kat kita bhw kat mana pun kita berada di mukabumi ni x terlepas dari pandanganNya. Kalau u all x stuju dgn ashraf tujgn nak sound lebih2. Silap2 aribulan pahala u all pi kat dia. Dosa hang dapat campor dgn dosa dia lagiAllah transfer kat hangpa semua. Alahai ashrafkalu dah jumpa calon tu.cepat2 la nikah.

Awat lah hang tunggu2 lagi. Hang bukannya x mampu.

Lepas tu nak cium mulut ka.kat mana2 kadah takda issue dah. Kalu nampak kat public pun sua kan aje sijil nikah kat diaorang! Beginila indonesia, brita begini doang NORAKnya bukan main ciuman = ekspresi kasih sayang apa salahnya dong??

Klo lu smua mikir ciuman = pornografi sori aja bung lu harus cuci otak smuanya karena otak lu selalu menjurus ke bokep hanya karena 1 orang berciuman, lalu banyak yang post menghina dan menghujat dan sebagainya emangnya Tuhan ngajarin kalian smua untuk mencemooh, menghujat org lain ya?? Kalian smua sering bilang kan ada azab saya juga percaya dgn azab jadi intinya klo kita tau bakal ad azab, ga usah menghina dan ngepost yang macem2, karena perbuatan menghujat di dunia maya layaknya internet lebih sampah drpd ciuman di pantai NO OFFENSE •. To ashraf and sape name pompuan tu? Insaflah cepat. Korang berdua ni betul2 memalukan umat islam dan orang melayu! Korang sepatutnya menjadi contoh kepada peminat korang, bknnya melakukan perbuatan yang terkutuk ni! Nama saja islam tapi islam dari segi ape?

Aku tahulah yang cow tu ade campor darah mat saleh tapi xkan nak ikut perangai mat saleh yg sememangnya x tau malu tu. Klu dah gatal mengeyam kawin jelah. Byk2 pompuan kat malaya ni pompuan endon gak yg cow pilih, knape x pilih pompuan kat malaya ni x cun ke? Setahu aku pompuan kat malaya ni lagi cun dari pompuan endon tu! AYOOO BUNGAAA. TERUSKAN PERJUANGAN MU NAK.

BUAT APA LAHIR DI BANDUNG KALO PAKE BIKINI AJA HARUS MALU. CIUMAN DI JALAN MALU. LIATIN TATO DI PANGKAL PAHA AMA PANGKAL PANTAT MALU PAKE TANK TOP JALAN2 DI PASAR TRADISIONAL MALU GODAIN TUKANG BECAK DI JALAN MALU. JUALAN JAMU DI PANGKALAN TRUCK MALU BIKIN ORASI ANTI NARKOBA SAMBIL BUGIL DI PUNCAK MONAS MALU BIKIN SENSASI DOONG PERLIHATKAN KEPADA DUNIA BAHWA MORAL BANGSA KITA SUDAH SEBOBROK INI DAN KAMU PASTI SUDAH SIAP MENJADI IKON NYA BUNGA iya khan bunga??? HIDUP BUNGA HIDUP INDONESIA HIDUP GUS DUR HIDUP PRAMUKA AH NGERACAU SAYA •. Truly, I am one of a million funs of BCL. As for me, she is a very smart girls with a million of skills for being a super star singer.

But as a Moslem, I am a little bit disappointed by the way she’s putting on dresses. It seems that she can’t control herself after being a big top singer. It’s really ridiculous and disgusting. I suggest BCL to be more polite and respect Islam as your religion.

You are now lack of respect, respect to your religion, respect to your country and respect to culture. THINK ABOUT IT •. Apa korang sume ni??? Dah tak tahu halal haram ngn dosa??

Korang ni memang selalu tinggal solat jauh sekali nak pernah ingat Allah s.w.t. Bila dah nak mati baru nak ingat? Baru dah kecundang baru nak ingat? Yang mengalakan lagi.ya Allah, apa korang sume ni? Mak bapak korang ni islam ke pe? Dah terang2 tak boleh, ini korang kata comment2 negative??? Aku rasa baik korang tukar agama laaait will do islam good dari korang mencemar kan nya.

Pi la tukar agamaconvert laajgn lagi carry a muslim name. What wud be your point to be a muslimPi la tukar agama. Melawan hukum allah berdosa besar, terang terang aku nak cakap. Bukan sebagai orang malaysia. Cuma sebagai sedara seagama. Kalau dah haram, tu haram la. Korang ingat berzina tu cuma buat hubungan ka?

Zina pun boleh dengan tangan, mata, telinga dan mulut(pancaindera). Asalkan dengan muhrim takpa. Bukan korang tak tau.

Kalau tak mau ikut ajaran islam. Kira tak mau terima. Bolehla mendaftarkan diri ke neraka.

Sempat lagi korang nak taubat. Dunia pun dah nak dekat hancur ni. Perangai macam john, micheal. – assalammualaikum, tegur menegurlah kita. Maaf diatas kekasaran yang tersasar, saya oreng bese je.

Silap silap tu. Jbl Speaker Serial Numbers. Kira perbetuikanlah. Huhuhuhuhlucu jg ni org2 yg benci si asraf nikmorang ni mmg suci dan di muliakan Tuhan. Orang yg mhakimi org lain tidak layak hakimi drg ni.hanya Tuhan layak menghakimi asraf n BCL. Kmu fkr dgn kata2 yg menyebabkan org lain terluka adalh x berdosa? Fikirkan sekali lg bos. Dalam Islam bukan hanya membunuh tubuh itu dosa tp dengan perkataan yg membunuh jiwa manusia adalah DOSA yg dasyatitu jelas dalan ajaran Islam.i’m not Muslim but kenapa saya lebih memahami Islam daripada org Islam itu sendiri mereka2 ni selalu menghentam kesalahan org lain tetapi tidak berfikir apa yg diri mereka telah buat.

APE NAK JADI BEBUDAK ZMN SKANG.asal cakap pasal islam n bg nasiht agame je.kate KAMPUNG.Allah kurniakan akal bg berfikir. Agaknye islam tu kampung ke.

Pelik gak.org islam sokong pbuatn mungkar. Benarlah dunia dah nak kiamat. Nasihatku.”bile kite tgk ade pbuatn maksiat,,kite kene ade prasaan benci.kene halang.samade gne tangan,mulut,atau hati.so utk kes mamat ashraf ni.tak salah kalau kite nk bg nasihat dan saling mengingati sdare islam pasal agame~kalau tak,kite pon terheret masuk kategori subahat skali” so taubatlh sblom mati.sbb bile2 pon kite ley mati.kot2 lpas tgk gmbr ashraf ni terus allah tarik nyawe.tak smpat nak taubat.sbaliknye kite plak yg kate KISSING WITH bukan muhrim IS JUST A SMALL MATTER. Idup ISLAM •. Nama saya Michael Kent tapi saya convert Islam.

Kita orang Islam bila kita buat perbuatan yang Allah suruh dan tinggalkan perbuatan yang Allah murka. Bercium ke ber “tttttuuuuttttt ” yang ada dalam komen di atas tu salah di sisi Islam apabila perlakunya belum berkahwin yakni bernikah dengan sah. Semua orang tau hukum tapi sengaja tak nak ikut je entahlah. Saya pun tak faham kenapa org tak nak ikut dan masih memanggil diri mereka seorang penganut agama. Saya tak nak berkawan atau berkahwin dengan seorang penipu. – Sekadar renungan.

Terlebih dahulu saya nak minta maaf kalau apa yang saya nak beritahu ini menyakitkan hati awak berdua.saya ialah peminat awak berdua.mula nya saya memang mengatakan ini cuma fitnah.tapi sekarang dah terbukti ini bukan fitnah.awak berdua memang padan.saya mendoakan supaya Allah membukakan pintu taubat untuk awak berdua.Allah sentiasa memaafkan umatnya walaupun dosa besar.INSAFLAAAH sebelum saya terlupa awak berdua memang cute,cool and happy go lucky.maafkan saya kalau ada yg menyakitkan hati awak berdua •. Hi ashraf n bunga! Wellsemua orang penah buat silaptapi kesilapan u all ni walaupun u all anggap “its not a big deal” but both of u kene ingat u bedua ni selebriti/artis/public figure so semua orang memang akan gembar-gemburkan perkara/perlakuan yang macam ini tapi yg pasti u bedua tetap dapat glamour la cumanya becoz bad thing.nasibla.sendiri buat sendiri tanggung lalain kali pandai buat pandai la simpan.cumanya just ingat satu perkara! ALLAH SENTIASA NAMPAK APA YANG KITA LAKUKAN so watch out ok! ALLLOW bunga citra lestari!!!! Kenalin gwa RADIT!!

Maen game ONLINE dunx!!!! VELOVE VEXIA aja maen game online!!!!!

Ntar aQ bantuin dech!!! Aku aja maen setiap hari!!! Ntar gwa kasih uang di sono!!! And kita chattingan bareng!! Sama ashraf jga bleh!!!!! Tp c enakan ma gwa!!!! Gwa ganteng loow!!!!

And klo maen GameOnline tu yg RF indonesia aja!!! Entar server solar and memilih bangsa Accretia y!!!! Gpp lah kamu jd robot!!! Tp kan kamu tetep cwe!!! Hihihihi salam smile.^_^!! AKUM.HYE ASHRAF U MESTI PENAT KN BCE COMMENTS NE.ASH SALAH KE BTOL U JE THUI AKSOKONG U PUNYAHUHNE BISE DLM DUNIA GLOBAL CMNESME ORG PENAH WAT SALAH AND U PON MANUSIA BIASE BIARLA MEREKA YANG KUTUK U COZ DIOWANG BERPKIRN CETEKSMOGE U BERBHAGIA NGN BCLKLO NK HONYEMOON DATNG LH MANCHESTER.HOTEL I KT SNE.KT AUS,NAGN KT PERIS PON ADA GAK.I AM A PROFESIONAL SO I THINK IN THAT WAY.ASH U KN DH BESAR SO U MSTI THU KN APE NK WAT.LANTK LH DIEOWNG NK WT PEUP TOO THEM.K TILL THIS.LUV U AS A FAN.HUHUHUHU>AzReen aLyA •. For those who are thinking that by concern about the wrongdoings is means that we are judging or let they life their own life please do understand:- ctober 6th, 2007 at 2:00 pm huh.alah lantak dorg lah.kalau artis yg buat korg mesti kecoh.kalau org biasa yg buat tak kecoh punn.lantak dorg lahh.bukan kacau ko pun.tu pun nak kecohjaga diri sendiri dahlahh.

# nadia kata: November 4th, 2007 at 2:09 pm ermm.no komen.tp sy minat gler kat bunga.i want be her frnd.kalau tak pun best frnd.tu perkara yg normal.apa nak kecoh sngt.sndiri jaga tepi kain sndiri lh.islam kh kristian kh.sama saja. _____ Oh God, what happen to people nowadays. 1) If you gonna damn do what u want to do then create a world of your own. We live in the world that God created for us with a guidance so we didn’t go nuisance. 2) I don’t think its about an artist or normal citizen. The issue is they are Muslim. Did we own our own life?

No, we are bound with rules. We have responsibility towards God, our own and the society.

What we did will affect people. Either its been done by an artist or just ordinary people its the same.

3) The point is, not the case itself BUT how we tend to look at life. We didn’t judge, since Allah Almighty is The Most Forgiver. He indeed will forgive all our sins if we truly repent BUT we have to advice each other in case we forgot. We live in the same world, what we do wrongly will invite Allah’s anger and all us will receive the punishment.

We are trying to make the society better, not judging NOR assaulting. Fear Allah people and search for the guidance. For those who are thinking that by concern about the wrongdoings is means that we are judging or let they life their own life please do understand:- Oh God, what happen to people nowadays. 1) If you gonna damn do what u want to do then create a world of your own.

We live in the world that God created for us with a guidance so we didn’t go nuisance. 2) I don’t think its about an artist or normal citizen. The issue is they are Muslim. Did we own our own life? No, we are bound with rules. We have responsibility towards God, our own and the society. Vcm Activation Keygen on this page. What we did will affect people.

Either its been done by an artist or just ordinary people its the same. 3) The point is, not the case itself BUT how we tend to look at life. We didn’t judge, since Allah Almighty is The Most Forgiver. He indeed will forgive all our sins if we truly repent BUT we have to advice each other in case we forgot.

We live in the same world, what we do wrongly will invite Allah’s anger and all us will receive the punishment. We are trying to make the society better, not judging NOR assaulting. Fear Allah people and search for the guidance. ISU HANGAT: Don’t Read This macam2 comment ada pandai betul you all buat spekulasi, komentasi, konklusi, dan macem2 pandangan pelbagai sisi Ada yang logik, ada y tak logik Ada yg baek, ade yg kureng baek.

Hai.dah nak buat macam manakan kalau mereka dah di jadikan seperti itutapi wacayalahkat punggung n kaki bunga citra lastari tu ade tattutapi aku terpikir juga macam mana kalau dia ambil wuduk ketika nak mandi hadas besar n kecil iadan acara pembatalan air sembahyang.hai pelik bin hairanlah.atau tak pernah sembahyang.macam mana si asraf boleh pilih BCL sebagai ibu kepada anak2nya untuk pendidikkan agama islam nanti.? Dan ibu asraf pulok pakai tudung macammana pulok iabila dapat menantu yang ade tatuhaihaiorang islam sekarang.

Sedarlah wahai hamba2 Allah didunia ini.apa yang engkau lakukan akan dihitung oleh Nya.bertaubatlah sebelum terlambat.sucikan hatimu,banyakkan mendengar kalimah Allah.berzikir.Bukaalah Kitab suci Alquran,bacalah hadis.renungkanlahdunia ini hanya tempat persinggahan. Hanya ada 2 arah.utara dan selatan,kiri dan kanan.pilihlah salah satu.sekiranya pilihanmu kekiri maka anda akan juah dari kanan.mungkin terus tidak nampak arahnyamaksudya.kiri itu anda memilih dunia sebagai syurga.,muhasabahlah diri anda.kembalilah kepada iman.jauhkanlah dari berbuatan terkutuk.nescaya hidupmu akan diberkati.banyklah berdoa agar kita dilindungi dari musuh islamALLAHUAKBAR.AMIN •.

I just can’t believe my eyes when I see the sheer number of comments from people with holier-than-thou attitudes that are just so easy to pass judgement on others. You are not God, you have no rights to do so. The fact that this thread has gone on and on and on in the past 1.5 years with so many having the urge to preach and impose their values and beliefs on others, only goes to show that there are so many of you that really need to lighten up and get a life. It’s none of your business how Bunga & Ashraf wish to lead their lives, both in private and public spheres.

You’d better take a good look at yourselves before making derogatory comments on others. Saya berpendapat bahwa mereka melakukan satu perbuatan tidak bermoral melanggar tatasusila hukum Islam, kepada mereka yang menyokong perbuatan seperti itu sebenarnya adalah orang-orang yang tidak beriman kepada Allah dan hukumNya. Mereka yang menghalalkan sesuatu yang haram adalah murtad hukumnya dan lebih jijik lagi apabila mereka melakukan perkara Haram tersebut dikhalayak ramai dengan perasaan bangga, saya kira mereka ini sepatutnya dikenakan hukuman sebat 50 kali dihadapan orangramai supaya ianya tidak menjadi ikutan kepada yang lain. Akhir zaman ini semakin banyak perkara keji dan terkutuk berapa dilakukan oleh mereka yang konon mengaku Islam tetapi sebenarnya mereka itu termasuk didalam golongan org-org munafik lagi sesat.

Bertaubat sebelum terlambat. Haiiiiii mbak BCL gw ngefaaaaaaaaaaaanz bgt mau saking ngefanzny sampe” gw ngoleksi pernak-pernik dari u dari poster,kaset cd,dvd,tape.dll eh sampe” alamat FS gw nama u eh nama gw eza ya umur 18 taon, skull di SMA N.1 BERASTAGI T.KARO SUMUT. Setelah LULUS dari SMA nanti q mw kejakarta q pengen bgt jadi artis n pngn bngt ketemu ma mbak bcl mbak kok tiap q hub ke contact person bcl jawabanya marah mulu sicha bilang ma mas doddy ya kalo ngadepin fans yang sabar dunk. Key mbak q sukak semua lagu” mbak key da •.